Please, allow us to introduce ourselves:

Play me a song I can swing on. Hoe wil je het hebben? Snarenvirtuoos Daniël P. Johnson heeft een arsenaal aan instrumenten voor je klaar staan: onze Paganini van de prairie bespeelt de banjo, gitaar, mandoline en zelfs de contrabas en de viool.  De man doet de P. in zijn naam eer aan: He's bewitching the strings with a dangerous spell! Gelukkig is hij niet eenkennig ingesteld, naast alle snaarinstrumenten blaast hij ook graag een riedeltje op de mondharmonica. Are you ready? Cause he will have you spinning like a carrousel when he's playing so fast and playing so well!

Handsome Harry & the Hummingbirds is opgericht door de vrouw die de ukelele zijn glans teruggaf: Lodie Colette. Met haar grote stem en harde lach zingt ze alle voeten van de vloer. Of je nu Handsome Harry heet en haar hart breekt, een honky-tonk mean man bent die lik op stuk krijgt of de liefste dame uit het dorp aan wie ze een ode zingt: alles komt recht uit het hart. Liedjes met een lach en een traan zijn haar specialiteit en daar haalt deze Ukulele Lady soms de banjo voor uit de kast. Lodie Colette, addictive like a sigarette!

The whole lock, stock and barrel wordt gemend door de betrouwbaarste bassist uit het westen: Mr. W. Greenheart. Deze rasmuzikant en songwriter is gepokt en gemazeld in alles wat grooved, swingt, walst en een beetje schuurt. Greenhearts baslijnen zijn het kloppend hart van iedere Handsome Harry-song. Het basspel van deze duizendpoot doet vriend en vijand versteld staan en dan hebben we het nog niet gehad over zijn zangkunsten! Let the groove hit you right in the face while your hips keep on swinging like back in the day!

 

Mister Fred J. Heat legt good ol’ Lou het vuur aan de schenen als het op fiddle spelen aankomt. Deze handsome devil is de laatste aanwinst in de muzikale stal van Handsome Harry en dat heeft de band geweten: Als Heat speelt, schieten de vonken ervan af en stijgt de temperatuur in menig concertzaal. Niet gevreesd, naast al het geweld voert hij je ook regelmatig mee op lieflijke en melancholische melodieën die je hart verwarmen en doen verlangen naar the good old days toen het leven nog overzichtelijk was.